måndag, september 26, 2011

Hjälp en medmänniska, idag.

Vad har du för skäl för att låta bli?

Migrationsverket ska utvisa en 91-årig dement pensionär till Ukraina, ett land där hon inte längre känner någon och ej heller har någon släkt. Utvisningen sker trots att hennes familj och vänner bor i Sverige och försörjer/tar hand om henne fullt ut och tänker fortsätta med det tills dagen hon går bort.


I Ukraina finns ingen kvar för henne. Hon kommer då stå helt ensam och förvirrad i ett land där hon inte känner någon. Så här får det inte gå till!
Snälla, bjud in så många ni kan, ringa, maila, gör vad som helst för att visa hur fel detta är.
" Om hon inte infinner sig frivilligt den fjärde oktober då hon ska utvisas, kommer hon att hämtas av polis från sin dotters bostad norr om Stockholm."
" Det finns ingen som möter henne på marken eftersom hon inte längre har släkt eller vänner i hemlandet.Troligtvis kommer hon inte ens att förstå var hon befinner sig."

Namninsamling
http://www.petitionspot.com/petitions/ganna

Här är en länk där man kan maila direkt till migrationsverket: https://www.migrationsverket.se/info/525.html

Orkar du inte formulera ett mail kan du använda den här mallen:
"Hej,
detta meddelande gäller beslutet om utvisning av 91-åriga Ganna Chyzevska (Ärendenummer 6944314). Genom olika mediers rapportering har jag förstått att kvinnan ni beslutat att utvisa är 91 år gammal, svårt dement och ska skickas till ett land där hon inte längre känner någon, trots att hennes familj bor i Sverige.
Jag skriver nu till er för att tydligt markera ett stort avståndstagande gentemot beslutet. I egenskap av svensk medborgare är jag vid den bestämda uppfattningen att Ganna Chyzevska är mer än välkommen hos oss i Sverige.
Vänliga hälsningar,"




Tidningsartiklar:
http://stockholm.etc.se/nyhet/dement-90-%C3%A5ring-utvisashttp://www.aftonbladet.se/nyheter/article13675929.abhttp://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalleochpolitik/article13668457.abhttp://svt.se/2.33538/1.2521759/91-aring_utvisas_till_ukrainahttp://nyheter24.se/nyheter/inrikes/608469-dement-90-aring-far-avslag-rent-manskligt-ar-det-svarthttp://stockholm.etc.se/nyhet/dement-90-%C3%A5ring-utvisas

Inga kommentarer: