söndag, maj 11, 2008

helgsummering.

I fredags var dagis stängt, så 12 traskade jag och siri iväg till boulongnern där vi lekte, hittade en liten ö att vila på, kikade på människor, lekte mer, kastade stenar i vattnet, busade och jagade varandra och pratade tills vi blev varma trötta och yra. När vi precis börjat traska hemåt ringde herr Jakob och frågade om vi ville bli bjudna på fika, vilket vi såklart ville.

Vi hade då traskat runt i 4 timmar, utan vagn, och siri var rejält trött i benen, så hon fick rida på min rygg hela vägen in till stan, vilket resulterade i att jag idag har grym träningsvärk i ena armen. :P hej vältränad!

På vägen träffade vi en brax från fött och pratade en stund innan vi tillslut kom fram till mingels uteplats och välbehövlig lunchfika.

Sen hann vi precis traska (resp. bli buren på ryggen) hem och hämta ett paket och dricka vatten innan det
bar av till kalas! Bästa Maria fyllde 25 och det firades hos hennes pojkväns paranteser med jordgubbstårta. Förutom oss kom även lilla Ella med familj. Meningen var att vi skulle stanna på tacos men vid 20 började den långa dagen göra sig påmind och det blev till att ta med en trött liten Siri hem, och bädda ner.




På lördagen gick vi åter igen iväg vid 12, denna gången till Fridhem och herr Jonatan som fyllde 20 år.
Där bjöds det på en massa grillat och två sorters tårtor, fikades, hoppades studsmatta, sprutades med vattenpistoler, lektes med liten vovve och hej och hå.



Siri hjälpte Jonatans föräldrar med att duka, duka av, öppna dörrar, hämta saker, lämpa ut saker osv osv och charmade sig in stenhårt. därför fick hon ballonger och muminkex med sig hem också.

Vid 17 gick vi långa vägen hem, och hann precis hem till bolibompa och lördagsgodis.
sen vart det natt för lillskiten och jonatan kom över med chips och pommes och såg på film.

Nu är jag toktrött. två dagar av iss oavbrutet uteliv och solljus. min bleka finska lekamen
har hamnat i chock!

natti!

3 kommentarer:

Åsa sa...

Vilken härlig helg det låter som att ni har haft! Och den är ju inte slut än... Kram kram till både dig och Siri!

Moomin sa...

wow, det var en busy helg! man får energi bara genom att läsa det :D

Viran sa...

haha, ja vi har haft jättemysigt, men idag tar vi det bara lugnt! :)